Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Perfekcyjnie tradycyjnie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Muffinki z
kiełbasą krakowską w roli głównej - składniki:2 szkl.
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
soliprzyprawy (
papryka /
bazylia /
oregano)100 g
sera żółtego100 g
pieczarek200 g
kiełbasy krakowskiej1
cebula1 szklanka
mleka2
jaja100 g roztopionego
masłakilka łyżek pasty pomidorowejMuffinki z
kiełbasą krakowską w roli głównej - sposób przygotowania: W misce mieszam
mąkę,
proszek do pieczenia,
sól,
przyprawy i
starty ser. Na patelni podsmażam pokrojoną w kostkę
cebulę i
pieczarki. pod koniec smażenia dodaję pokrojoną również w kostkę
kiełbasę krakowską. W osobnej misce dokładnie mieszam
jaja,
mleko i ostudzone
masło. Następnie wszystkie składniki łączę ze sobą. Blachę na muffinki wykładam papierowymi foremkami i na każdą z nich nakładam jedną łyżkę ciasta, łyżkę pasty pomidorowej i przykrywam kolejną łyżką ciasta. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę około pół godziny. Muffinki rewelacyjnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu