ßßß Cookit - przepis na Keks z moczonymi bakaliami w rumie

Keks z moczonymi bakaliami w rumie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor alaaa72
Czas przygotowania: do 30 minut
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
3 szkl. mąki pszennej
1.5 szkl. cukru
6 jajek
18 dkg margaryny
10 dkg moreli suszonych i pokrojonych
10 dkg orzechów włoskich krojonych
10 dkg rodzynek
10 dkg żurawiny
10 dkg płatków migdałowych
0.5 szkl. rumu
2 łyżki mąki pszennej
margaryna do smarowania formy
bułka tarta do wysmarowania formy
Keks z moczonymi bakaliami w rumie - sposób przygotowania: Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku ciągle ucierając, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki, wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy keksówki. Piec w 170 st C. około 50 min. Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.
Łatwy przepis na keks
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20254925/keks z moczonymi bakaliami w rumie/p