Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor alaaa72Czas przygotowania: do 30 minutRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)3 szkl. mąki pszennej1.5 szkl. cukru6 jajek18 dkg margaryny10 dkg moreli suszonych i pokrojonych10 dkg orzechów włoskich krojonych10 dkg rodzynek10 dkg żurawiny10 dkg płatków migdałowych0.5 szkl. rumu2 łyżki mąki pszennejmargaryna do smarowania formybułka tarta do wysmarowania formyKeks z moczonymi bakaliami w rumie - sposób przygotowania: Dzień wcześniej bakalie zalać rumem i odłożyć w chłodne miejsce. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku ciągle ucierając, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać bakalie wymieszane z 2 łyżkami mąki, wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy keksówki. Piec w 170 st C. około 50 min. Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu.Łatwy przepis na keksPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu