ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)0.5 szklanki mąki pszennej0.5 szklanki mąki ziemniaczanej0.5 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 opakowanie cukru cynamonowego1 torebka herbaty o aromacie cynamonu0.5 szklanki płatków migdałowych2-3 jajka1 szklanka jogurtu naturalnego2-3 łyżki syropu klonowegoMuffinki migdałowo-cynamonowe - sposób przygotowania:1.) Mąkę pszenną i ziemniaczaną połączyć z proszkiem do pieczenia. Dosypać cukier. W kubeczku pokruszyć płatki migdałowe, dosypać cukier cynamonowy i torebkę herbaty.2.) Jajka zmiksować z jogurtem i syropem klonowym.3.) Obie masy połączyć.4.) Piec około 25 minut w temp. 180*C. ^Można nie dosypywać cukru i udekorować je wtedy różowym lukrem. SmacznegoŁatwy przepis na muffinki czekoladowePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu