ßßß
 
            
         Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Śródziemnomorskie szaszłyki - składniki:Składniki dla dwóch osób: 2 małe cukinie100-150g małży200g bardzo cienko pokrojonego boczkufiliżanka ryżuotarta skórka z jednej cytrynychust białego winadwie szalotkiświeży tymianekfiliżanka bulionu warzywnegooliwa z oliweksólpieprzŚródziemnomorskie szaszłyki - sposób przygotowania: Pokroić cukinie na cieniutkie plasterki, położyć na niej boczek i jedną lub dwie małże. Zawinąć, nadziać na patyczki, odstawić i przygotować ryż. Można by też pokroić cukinię i boczek w grubą kostkę jak do zwykłych szaszłyków, ale polecam jednak tę odrobinę więcej wysiłku włożyć, bo dzięki tym cieniutkim plasterkom smakować będą dużo lepiej. Pokroić szalotki w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać ryż i smażyć chwilę aż się zeszkli. Następnie wlać wino, bulion, filiżankę wody, skórkę z cytryny i gotować do miękkości ryżu, dodając na końcu listki tymianku i przyprawić solą i pieprzem. Szaszłyki, posmarować oliwą, lekko posolić i piec w piekarniku 10 min w temperaturze 180 C.Jak zrobić szaszłyki wegetariańskiePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Śródziemnomorskie szaszłyki - składniki:Składniki dla dwóch osób: 2 małe cukinie100-150g małży200g bardzo cienko pokrojonego boczkufiliżanka ryżuotarta skórka z jednej cytrynychust białego winadwie szalotkiświeży tymianekfiliżanka bulionu warzywnegooliwa z oliweksólpieprzŚródziemnomorskie szaszłyki - sposób przygotowania: Pokroić cukinie na cieniutkie plasterki, położyć na niej boczek i jedną lub dwie małże. Zawinąć, nadziać na patyczki, odstawić i przygotować ryż. Można by też pokroić cukinię i boczek w grubą kostkę jak do zwykłych szaszłyków, ale polecam jednak tę odrobinę więcej wysiłku włożyć, bo dzięki tym cieniutkim plasterkom smakować będą dużo lepiej. Pokroić szalotki w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać ryż i smażyć chwilę aż się zeszkli. Następnie wlać wino, bulion, filiżankę wody, skórkę z cytryny i gotować do miękkości ryżu, dodając na końcu listki tymianku i przyprawić solą i pieprzem. Szaszłyki, posmarować oliwą, lekko posolić i piec w piekarniku 10 min w temperaturze 180 C.Jak zrobić szaszłyki wegetariańskiePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu