ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka z kleiku ryżowego

Ciasteczka z kleiku ryżowego

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor apsiul
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Ciastka:
1 szklanka cukru pudru
3 jajka
1 kostka margaryny
1 kleik ryżowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 opakowania cukru waniliowego
1 paczka wiórków kokosowych
Do wypełnienia ciastek: gęsty dżem (np. porzeczkowy) lub nutella
Ciasteczka z kleiku ryżowego - sposób przygotowania: Cukier puder wymieszać z żółtkami, dodać margarynę, wymieszać. Dodać kleik ryżowy (bez przygotowywania go, prosto z opakowania), proszek do pieczenia, cukier waniliowy i wiórki. Dobrze wymieszać, dodać pianę ubitą z białek. Z ciasta formować niewielkie spłaszczone kulki z wgłębieniem na środku, układać ciastka na papierze do pieczenia rozłożonym na blasze. Do wgłębienia ciastek włożyć odrobinę dżemu lub nutelli. Piec w 180-200 stopni około 20 minut aż ciastka będą lekko zarumienione.
Uwaga! Ciastka układać w odstępach, ponieważ podczas pieczenia trochę rosną i mogłyby się posklejać.
Pomysł na ciasteczka z ciasta francuskiego
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18951412/ciasteczka z kleiku ryzowego/p