Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor apsiulCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)
Ciastka:1 szklanka
cukru pudru3
jajka1 kostka
margaryny1 kleik
ryżowy1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 opakowania
cukru waniliowego1 paczka
wiórków kokosowychDo wypełnienia
ciastek: gęsty
dżem (np.
porzeczkowy) lub nutella
Ciasteczka z kleiku
ryżowego - sposób przygotowania:
Cukier puder wymieszać z
żółtkami, dodać
margarynę, wymieszać. Dodać kleik
ryżowy (bez przygotowywania go, prosto z opakowania),
proszek do pieczenia,
cukier waniliowy i wiórki. Dobrze wymieszać, dodać pianę ubitą z
białek. Z ciasta formować niewielkie spłaszczone kulki z wgłębieniem na środku, układać
ciastka na papierze do pieczenia rozłożonym na blasze. Do wgłębienia
ciastek włożyć odrobinę
dżemu lub nutelli. Piec w 180-200 stopni około 20 minut aż
ciastka będą lekko zarumienione.Uwaga!
Ciastka układać w odstępach, ponieważ podczas pieczenia trochę rosną i mogłyby się posklejać.Pomysł na
ciasteczka z
ciasta francuskiegoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu