ßßß
Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia angielskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)45 dag ciemnej czekolady28 dag masła6 jajek6 łyżek miodu42 dag cukru pudru6-7 dag wiórków kokosowych28 dag mąkiGlazura:20 dag ciemnej czekolady5-7 dag masłaChocolate fudge cake - sposób przygotowania: Posiekaj czekoladę, przełóż do metalowej miseczki, dodaj masło. Stop w kąpieli wodnej. Przestudź, dodaj jajka i miód, wymieszaj. Połącz cukier z wiórkami kokosowymi i mąką, dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj. Kwadratową formę posmaruj masłem i wysyp mąką. Napełnij ciastem, piecz 35 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij, ostudź. Przygotuj glazurę: posiekaj czekoladę, stop razem z masłem w kąpieli wodnej. Powierzchnię ostudzonego ciasta pokryj glazurą. Krój na porcje, gdy czekolada zastygnie. Podawaj z lodami waniliowymi.ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Chocolate fudge cake to nie lada gratka dla miłośników czekolady. Podawaj je z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi. Zobacz przepis na ciasto czekoladowe Chocolate fudge cake PHILIPS HR 1560/20Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu