Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Dorota PróchniewiczFot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Sałatka ziemniaczana z zielonym akcentem - składniki:6 ugotowanych ziemniakówpuszka zielonego groszku2 niewielkie czerwone cebulegarść rukoli8-10 koktajlowych pomidorkówłyżeczka ostrej musztardyłyżka majonezu2-3 łyżki naturalnego jogurtułyżeczka suszonego majerankusólpieprzzioła prowansalskie do smaku100 g koziego twaroguSałatka ziemniaczana z zielonym akcentem - sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy w plastry i wrzucamy do płaskiej miski. Dodajemy osączony groszek, sparzoną i pokrojoną w cienkie talarki cebulę, połówki pomidorków, porwane listki rukoli. Lekko mieszamy. Polewamy dressingiem zrobionym z musztardy, majonezu, jogurtu i przypraw. Posypujemy rozkruszonym serem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu