Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin KlabanCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 ząbki
czosnku1
czerwona cebula3 łyżki
oliwy1
czerwona papryka4
marchewki1
kalafior romanesco
sólpieprz1 pęczek
bazyliipieczywo na zakwasie (po 2 kromki na osobę)4 łyżki gotowego
bazyliowego pestoBruschetty z warzywami - sposób przygotowania:
Paprykę kroimy w paski,
marchewkę w słupki, a
kalafiora dzielimy na różyczki. Drobno posiekany
czosnek i pokrojoną w piórka
cebulę szklimy na
oliwie. Dorzucamy pozostałe warzywa i smażymy 10 minut, aż będą al dente. Doprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy posiekaną
bazylię. Kromki
pieczywa smażymy na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony albo pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż się przyrumienią. Skrapiamy
oliwą, smarujemy pesto i na każdą grzankę nakładamy porcję warzyw.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu