ßßß
 
            
         Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/2 kg makaronu casarecce50 ml oliwy2 ząbki 2 ząbki czosnku100 g parmeńskiej szynki100 g suszonych pomidorów w oliwie20 g świeżej bazylii1 pęczek natki pietruszkisól i pieprz do smakuMakaron casarecce z suszonymi pomidorami i szynką parmeńską - sposób przygotowania: Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie z niewielką ilością oliwy. Czosnek kroimy w plasterki, szynkę oraz suszone pomidory - w cienkie paski. Bazylię i natkę pietruszki drobno siekamy. Na rozgrzanej oliwie delikatnie podsmażamy czosnek i szynkę parmeńską. Dodajemy suszone pomidory, makaron i posiekane zioła, a następnie doprawiamy do smaku. Potrawę podajemy z cienkimi płatkami parmezanu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/2 kg makaronu casarecce50 ml oliwy2 ząbki 2 ząbki czosnku100 g parmeńskiej szynki100 g suszonych pomidorów w oliwie20 g świeżej bazylii1 pęczek natki pietruszkisól i pieprz do smakuMakaron casarecce z suszonymi pomidorami i szynką parmeńską - sposób przygotowania: Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie z niewielką ilością oliwy. Czosnek kroimy w plasterki, szynkę oraz suszone pomidory - w cienkie paski. Bazylię i natkę pietruszki drobno siekamy. Na rozgrzanej oliwie delikatnie podsmażamy czosnek i szynkę parmeńską. Dodajemy suszone pomidory, makaron i posiekane zioła, a następnie doprawiamy do smaku. Potrawę podajemy z cienkimi płatkami parmezanu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu