Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Magda Gessler

fot. Wydawnictwo Znak LiteranovaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Farsz:300 g
bryndzy200 ml
śmietany 22%1 pęczek
szczypiorku1 świeżo starta
gałka muszkatołowasłodka i ostra mielona
czerwona paprykasólświeżo mielony
pieprzNaleśniki :375 ml tłustego
mleka375 ml
wody2
jajka2 szklanki
mąki pszennej0.25 łyżeczki
soliklarowane
masłoNaleśniki z
bryndzą - sposób przygotowania: Farsz:
bryndzę wymieszaj ze
śmietaną na gładką masę.
Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Do masy serowej dodaj połowę
szczypiorku i
przyprawy:
pieprz, trochę słodkiej i
ostrej papryki i odrobinę startej
gałki muszkatołowej. Wymieszaj, spróbuj, dopraw do smaku
solą. Naleśniki:
Jajka ubij z odrobiną
soli. Dodaj
mąkę, wlej
mleko i
wodę. Całość dokładnie wymieszaj i sprawdź, czy ciasto ma odpowiednią konsystencję: z podniesionej pionowo łyżki powinno spływać i jednocześnie pokrywać jej powierzchnię. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj trochę
mąki, jeśli za gęste - dolej
wody. Naleśniki smaż z obu stron na klarowanym
maśle. Farsz rozsmaruj na naleśnikach,
zwiń w ruloniki lub koperty i obsmaż na złoto na klarowanym
maśle. Podawaj posypane
szczypiorkiem i
słodką papryką.Jak przygotować idealne naleśniki?Naleśniki na słono - smażone, zapiekane, w panierce

temu będą bardziej elastyczne. Naleśniki z
bryndzą Farsz: 300 g
bryndzy 200 ml
śmietany 22% 1 pęczek
szczypiorku 1 świeżo starta
gałka muszkatołowa słodka i ostra mielona
czerwona papryka sól świeżo mielony
pieprz Naleśniki: 375 ml tłustego
mleka 375 ml
wody 2
jajka 2 szklanki
mąkiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu