Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Słodkie... na zdrowie!'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1/2 szklanki
kaszy jaglanej1 szklanka
wody lub
mleka roślinnego (sojowego/owsianego/ryżowego/kokosowego)1
awokado (opcjonalnie)2
banany3 łyżki
kakao lub 1/2 tabliczki rozpuszczonej
czekoladygarść dowolnych
orzechów (opcjonalnie)garść
rodzynekmiódDeserowy
krem czekoladowy z
kaszy jaglanej - sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną kilkakrotnie dokładnie opłukać pod bieżącą
wodą, aby pozbyć się gorzkiego posmaku. Zalać szklanką wody/mleka i doprowadzić do wrzenia (w przypadku
mleka masa może się przypalać więc należy mieszać). Zmniejszyć gaz i gotować 3 minuty. Pozostawić pod przykryciem na 10 minut aż
kasza stanie się sypka. Dodać wodę/mleko,
banany,
awokado, kakao/rozpuszczoną
czekoladę i zmiksować na gładką masę. Dodać
rodzynki i posiekane
orzechy. Delikatnie wymieszać. Dosłodzić
miodem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzone.
Awokado i
banana obrać, dodać
kakao,
miód i ugotowaną
kaszę. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.Aromatyczna
kasza jaglana z
mlekiem kokosowym i
owocamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu