ßßß Cookit - przepis na Deserowy krem czekoladowy z kaszy jaglanej

Deserowy krem czekoladowy z kaszy jaglanej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Słodkie... na zdrowie!'
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody lub mleka roślinnego (sojowego/owsianego/ryżowego/kokosowego)
1 awokado (opcjonalnie)
2 banany
3 łyżki kakao lub 1/2 tabliczki rozpuszczonej czekolady
garść dowolnych orzechów (opcjonalnie)
garść rodzynek
miód
Deserowy krem czekoladowy z kaszy jaglanej - sposób przygotowania: Kaszę jaglaną kilkakrotnie dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się gorzkiego posmaku. Zalać szklanką wody/mleka i doprowadzić do wrzenia (w przypadku mleka masa może się przypalać więc należy mieszać). Zmniejszyć gaz i gotować 3 minuty. Pozostawić pod przykryciem na 10 minut aż kasza stanie się sypka. Dodać wodę/mleko, banany, awokado, kakao/rozpuszczoną czekoladę i zmiksować na gładką masę. Dodać rodzynki i posiekane orzechy. Delikatnie wymieszać. Dosłodzić miodem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzone. Awokado i banana obrać, dodać kakao, miód i ugotowaną kaszę. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.
Aromatyczna kasza jaglana z mlekiem kokosowym i owocami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/169390481/deserowy krem czekoladowy z kaszy jaglanej/p