ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Owocowe tosty - składniki:4 kawałki ciasta drożdżowego z rodzynkami1 pokrojony banan2 jajapół szklanki mleka1 łyżeczka esencji waniliowejpół łyżeczki mielonego cynamonuOwocowe tosty - sposób przygotowania: Kawałki ciasta podzielić na porcje i włożyć na kilka minut do dobrze nagrzanego piekarnika. W międzyczasie banana pokroić w plastry. Mleko, jajka i przyprawy zmiksować. Plastry ciasta opieczone w piekarniku obłożyć bananem i oblać wymiksowanymi jajkami i mlekiem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane ciasta przykryć pozostałymi plastrami i ponownie polać resztą jajeczno-mlecznego mixu, ponownie odstawić na 10 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać tosty przez 30 minut. Przed podaniem polać gorącym syropem z owocami.Łatwy przepis na tosty francuskiePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu