Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
[email protected]
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)
Owocowe tosty - składniki:4 kawałki
ciasta drożdżowego z
rodzynkami1 pokrojony
banan2
jajapół szklanki
mleka1 łyżeczka esencji waniliowejpół łyżeczki mielonego
cynamonuOwocowe tosty - sposób przygotowania: Kawałki ciasta podzielić na porcje i włożyć na kilka minut do dobrze nagrzanego piekarnika. W międzyczasie
banana pokroić w plastry.
Mleko,
jajka i
przyprawy zmiksować. Plastry ciasta opieczone w piekarniku obłożyć
bananem i oblać wymiksowanymi
jajkami i
mlekiem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane ciasta przykryć pozostałymi plastrami i ponownie polać resztą jajeczno-
mlecznego mixu, ponownie odstawić na 10 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać tosty przez 30 minut. Przed podaniem polać gorącym
syropem z
owocami.Łatwy przepis na tosty francuskiePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu