Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
musleeCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1
jajko1/2 szklanki 'Mąki Szymanowskiej'płaska łyżka
cynamonu1/2 szklanki
mlekapół opakowania
serka wiejskiego light i
konfitura 'Materne' leśna.Omlet a la
Muslee z
konfiturą - sposób przygotowania: Do miski wbić
jajko, dodać
mleko i miksować trzepaczką, aż
zrobi się gęsta pianka. Po 5 min. trzepania dodawać
mąkę i
cynamon i dalej trzepać, aż konsystencja
zrobi się wystarczająco dobra. Wylać na rozgrzaną patelnię i kontrolować, nie przypalić. Po usmażeniu i ułożeniu omleta na talerzu należy posmarować
serkiem i na
serku rozsmarować
konfiturę (czubatą łyżeczkę). Smacznego! P.S By się nasz omlet nie przypalał można dodać łyżeczkę
oleju podczas trzepania.Pomysły na jesienne śniadania: omlet z
dynią,
chilli i
serem pleśniowymPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu