Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor daretocookCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Grzanki ze
szparagami,
jajem w koszulce,
oliwą bazyliową i
białym serem - składniki:łyżka
masła10 szt.
szparagów zielonych2
jajkabiały seroliwa smakowa lub zwykłaświeże
zioła2 kromki dobrej jakości
pieczywa1 łyżeczka
octuGrzanki ze
szparagami,
jajem w koszulce,
oliwą bazyliową i
białym serem - sposób przygotowania: W wysokim garnku gotujemy
wodę z
octem, we wrzącej wodzie widelcem robimy wir.
Jajka wbijamy do miseczek i wlewamy w gotujący się wir. Gotujemy ok. 2 minuty. Na dużej patelni rozpuszczamy
masło, podsmażamy
szparagi i
pieczywo. Grzanki skrapiamy
oliwą smakową, układamy
szparagi,
jajko,
biały ser całość skrapiamy
oliwą, doprawiamy
solą i świeżo mielonym
pieprzem. Sobotnia rozpusta :-)Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu