Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor A...GuśŚkaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)2 łyżki
masłapaprykaszynkajajkasól czosnkowo ziołowaser żółtyJajecznica z
papryką - sposób przygotowania: Na dużej patelni rozpuszczamy dwie łyżki
masła. Kroimy
paprykę w kostkę i wrzucamy na patelnię, to samo robimy z
szynką. W tym samym czasie, gdy
papryka i
szynka się przypiekają trzemy na tarce
ser żółty. Gdy
papryka i
szynka się lekko podpieką na patelnie wlewamy
jajka. Dodajemy trochę
soli czosnkowo ziołowej. Wszystko mieszamy razem i przekładamy na talerz. Wierzch posypujemy
startym serem.Smacznego!Jak sprawdzić czy
jajko jest świeże?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu