ßßß Cookit - przepis na Sałatka z ciecierzycy, papryki i tuńczyka w towarzystwie czarnych hiszpańskich oliwek

Sałatka z ciecierzycy, papryki i tuńczyka w towarzystwie czarnych hiszpańskich oliwek

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Natalia Szymczak
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia hiszpańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Sałatka z ciecierzycy, papryki i tuńczyka w towarzystwie czarnych hiszpańskich oliwek - składniki:
2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
2 upieczone papryki
16 hiszpańskich zielonych lub czarnych oliwek
2 puszki tuńczyka w oliwie
dymka
oliwa z oliwek
ocet winny
sól i pieprz do smaku
Sałatka z ciecierzycy, papryki i tuńczyka w towarzystwie czarnych hiszpańskich oliwek - sposób przygotowania: Pieczoną paprykę pokrój w paski, dymkę posiekaj w bardzo drobną kostkę. Włóż do salaterki posiekaną dymkę, paprykę, ciecierzycę, podzielone porcje tuńczyka oraz oliwki. Tak przygotowaną sałatkę polej dressingiem przyrządzonym z odrobiny oliwy, octu winnego, soli i pieprzu. Przed podaniem posyp majerankiem, oregano lub świeżą bazylią.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163680746/salatka z ciecierzycy papryki i tunczyka w towarzystwie czarnych hiszpanskich oliwek/p