ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Sałatka z ciecierzycy, papryki i tuńczyka w towarzystwie czarnych hiszpańskich oliwek - składniki:2 szklanki ugotowanej ciecierzycy2 upieczone papryki16 hiszpańskich zielonych lub czarnych oliwek2 puszki tuńczyka w oliwiedymkaoliwa z oliwekocet winnysól i pieprz do smakuSałatka z ciecierzycy, papryki i tuńczyka w towarzystwie czarnych hiszpańskich oliwek - sposób przygotowania: Pieczoną paprykę pokrój w paski, dymkę posiekaj w bardzo drobną kostkę. Włóż do salaterki posiekaną dymkę, paprykę, ciecierzycę, podzielone porcje tuńczyka oraz oliwki. Tak przygotowaną sałatkę polej dressingiem przyrządzonym z odrobiny oliwy, octu winnego, soli i pieprzu. Przed podaniem posyp majerankiem, oregano lub świeżą bazylią.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu