ßßß Cookit - przepis na Wołowina z imbirem i oliwkami

Wołowina z imbirem i oliwkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor espanol2011
Czas przygotowania: do 60 minut
Region: kuchnia hiszpańska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
800 g filetów z wołowiny
2 cm korzeń imbiru
130 g zielonych hiszpańskich oliwek bez pestek
2 szalotki
3-4 łyżki hiszpańskiej oliwy z oliwek
świeża bazylia
sól i pieprz
Wołowina z imbirem i oliwkami - sposób przygotowania: Pokrój wołowinę na paski. Przekrój oliwki na pół. Obierz i posiekaj szalotkę oraz imbir. Podsmaż szalotkę i imbir na oliwie z oliwek, następnie dodaj mięso i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze przez 2 minuty. Następnie dodaj oliwki i dopraw do smaku pieprzem i solą. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii.
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22084244/wolowina z imbirem i oliwkami/p