Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor espanol2011Czas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia hiszpańskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)800 g filetów z wołowiny2 cm korzeń imbiru130 g zielonych hiszpańskich oliwek bez pestek2 szalotki3-4 łyżki hiszpańskiej oliwy z oliwekświeża bazyliasól i pieprzWołowina z imbirem i oliwkami - sposób przygotowania: Pokrój wołowinę na paski. Przekrój oliwki na pół. Obierz i posiekaj szalotkę oraz imbir. Podsmaż szalotkę i imbir na oliwie z oliwek, następnie dodaj mięso i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze przez 2 minuty. Następnie dodaj oliwki i dopraw do smaku pieprzem i solą. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii.Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu