ßßß
Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Szynka z oliwkami (prsut sa maslinama) - składniki:20 dag prsuta (lub prosciutto)10-12 czarnych oliwektrochę wytrawnego białego winaoliwaSzynka z oliwkami (prsut sa maslinama) - sposób przygotowania: Szynkę kroimy na bardzo cienkie plastry, przesmażamy chwilę na oliwie, podlewamy winem i serwujemy z oliwkami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu