Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Szynka z
oliwkami (prsut sa maslinama) - składniki:20 dag prsuta (lub prosciutto)10-12 czarnych
oliwektrochę
wytrawnego białego winaoliwaSzynka z
oliwkami (prsut sa maslinama) - sposób przygotowania:
Szynkę kroimy na bardzo cienkie plastry, przesmażamy chwilę na
oliwie, podlewamy
winem i serwujemy z
oliwkami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu