ßßß
            
        
Fot. FOTO ARKADIUSZ SCICHOCKI, STYL. ZUZANNA WICIEJOWSKACzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 bok choykorzeń imbiru4 ząbki czosnku4 łyżki oleju3 łyżki sosu sojowego2 łyżki rosołu2 łyżki wina ryżowegoostra papryka (ewentualnie)łyżeczka cukruolej sezamowyKapusta Bok Choy z woka - sposób przygotowania: Odetnij zielone liście bok choya i pokrój w paski. Osobno pokrój białe łodygi i kwiaty. Imbir pokrój w cienkie zapałki, dwa ząbki czosnku w plastry, dwa utrzyj. Wymieszaj utarty czosnek z sosem sojowym, rosołem, winem i cukrem. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć imbir i plastry czosnku, zamieszaj. Dodaj łodygi i kwiaty, smaż i mieszaj. Dodaj liście i płyn. Zagotuj, niech płyn znacznie odparuje. Na koniec pokrop olejem sezamowym.Zdrowe i proste dania: Młoda kapusta z młodymi ziemniakamiWok
nabyć, zaadoptowany do kuchenki elektrycznej, wok z płaskim dnem. Tradycyjny wok można kupić w sklepach internetowych specjalizujących się w kuchni azjatyckiej. Uwaga: taki wok wymaga specjalnej konserwacji. Kapusta bok choy z woka Szparagi z woka Brokuły z wołowiną z woka Kurczak z woka