ßßß Cookit - przepis na Kapusta Bok Choy z woka

Kapusta Bok Choy z woka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Fot. FOTO ARKADIUSZ SCICHOCKI, STYL. ZUZANNA WICIEJOWSKA
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 bok choy
korzeń imbiru
4 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki rosołu
2 łyżki wina ryżowego
ostra papryka (ewentualnie)
łyżeczka cukru
olej sezamowy
Kapusta Bok Choy z woka - sposób przygotowania: Odetnij zielone liście bok choya i pokrój w paski. Osobno pokrój białe łodygi i kwiaty. Imbir pokrój w cienkie zapałki, dwa ząbki czosnku w plastry, dwa utrzyj. Wymieszaj utarty czosnek z sosem sojowym, rosołem, winem i cukrem. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć imbir i plastry czosnku, zamieszaj. Dodaj łodygi i kwiaty, smaż i mieszaj. Dodaj liście i płyn. Zagotuj, niech płyn znacznie odparuje. Na koniec pokrop olejem sezamowym.
Zdrowe i proste dania: Młoda kapusta z młodymi ziemniakami
Wok
nabyć, zaadoptowany do kuchenki elektrycznej, wok z płaskim dnem. Tradycyjny wok można kupić w sklepach internetowych specjalizujących się w kuchni azjatyckiej. Uwaga: taki wok wymaga specjalnej konserwacji. Kapusta bok choy z woka Szparagi z woka Brokuły z wołowiną z woka Kurczak z woka
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/161238503/kapusta bok choy z woka/p