ßßß
Dawno nie robiłam wieprzowych roladek . Znalazłam nowy przepis na rolady nadziewane żółtym serem, więc postanowiłam go od razu wypróbować. Do roladek ugotowałam pyszny sos jabłkowy z owocami berberysu.Przepis na wieprzowe roladki z żółtym serem (8 sztuk)Składniki:8 kotletów schabowych bez kości, około 1 kg100g żółtego serasól i pieprz do smaku3 łyżki mąki20 g masła + olej do smażeniaSos jabłkowy4 dl jabłkowego cider lub sokusól i pieprz2 łyżki natki pietruszki, posiekanej2 dl śmietany2 łyżki suszonych owoców berberysuWykonanie:Rozbij kotlety na cienkie plastry mięsa. Posyp solą i pieprzem.Połóż kawałek sera na każdy plaster mięsa i zwiń w roladę.Oprósz roladki mąką i podsmaż na maśle i oleju, około 15 minut.Wyjmij rolady z patelni i wlej cider jabłkowy oraz śmietanę. Zagotuj sos. Dopraw solą i pieprzem.Przy końcu gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki i owoce berberysu.
Polecane przepisyPasta z przepysznym sosemZapiekany bakłażan nadziewany pikantnym sosemKurczak w kremowym sosie z pieczarekPrawdziwe spaghetti bolognesePikantny sos z fasoli mungMaślane rogaliki z serem brie Serowa tarta z boczkiem quiche lorraine