Cudowne połączenie smaków. Czekoladowe ciasto z wiśniami i brzoskwiniową pianką zachwyca swym smakiem i lekkością.Potrzebne składniki:8 jajek3/4 szklanki mąki pszennej1 łyżka skrobii ziemniaczanej3/4 szklanki cukru3 czubate łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia2 galaretki pomarańczowe3 galaretki wiśniowe400 ml jogurtu greckiego2 słoiki drążonych wiśniSposób wykonania:8 jajek ubijamy w gorącej wodzie z 3/4 szklanki cukru na gęstą pianę. Zmniejszamy obroty. Dodajemy 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżkę mąki kartoflanej i 3 czubate łyżki kakao oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia.Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę. Pieczemy ok. 30 min. w 150 st. Zostawiamy do wystygnięcia. Przekrawamy na pół.W 2 szklankach wrzącej wody rozpuszczamy 2 galaretki pomarańczowe. Wstawiamy do lodówki do prawie całkowitego stężenia. Dodajemy jogurt grecki. Wylewamy na 1 część biszkoptu. Wstawiamy do lodówki. Przykrywamy drugą częścią ciasta.Wykładamy 2 słoiki drążonych odcedzonych wiśni. Zalewamy prawie stężonymi 3 rozpuszczonymi w 5 szklankach wodygalaretkami wiśniowymi. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego !