Wykonanie
            W poszukiwaniu pomysłów na wielkanocne ciasta trafiłam na ten przepis. Zastanawiałam się czy potrzebuję jeszcze jednej babki ale nie mogłam się oprzeć obietnicy tych smaków i upiekłam. I bardzo się cieszę bo babka jest naprawdę pyszna. Intensywnie czekoladowa, wilgotna i zwarta. Bardzo polecam i wkrótce zapraszam na jeszcze dwie babkowe odsłony:)

ŹródłoSkładniki:125 g 
masła w pokojowej temperaturze3/4 szklanki 
cukru2 
jajka1 szklanka 
jogurtu greckiego w pokojowej temperaturze2 szklanki 
mąki pszennej1 łyżeczki 
proszku do pieczenia1 , 5 łyżeczki sosy oczyszczonejpół szklanki 
kakaoMąkę, 
kakao, 
sodę i proszek przesiać. 
Masło utrzeć z 
cukrem do białości. Wbijać 
jajka, kolejno miksując. 
Mąkę dodawać na zmianę z 
jogurtem miksując tylko do połączenia składników. Formę do babki wysmarować 
masłem, wysypać 
kaszą manną. Ciasto przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka ok. 45-50 min.Po upieczeniu polać polewą lub posypać 
cukrem pudrem.Smacznego:)