Wykonanie
            Dzisiaj upiekłam przepyszne babeczki idealne dla miłośników lekko "gumowatych", lekkich ciast (ja z pewnością do takowych się zaliczam :P)

Składniki (na ok. 12 babeczek):- szklanka 
mąki pszennej,- 5 łyżek 
cukru,- 4 łyżki 
kakao,- łyżeczka 
proszku do pieczenia,- szklanka 
jogurtu naturalnego (może być zarówno gęsty jak i w wersji rzadszej),- 
jajko,- kubek umytych 
jeżyn,- 
masło do wysmarowania foremek,- miska, drewniana łyżka, miseczka, foremki do babeczek, łyżeczka.Wykonanie:1. Do miski wsypuję:
mąkę, 
proszek do pieczenia, 
cukier i 
kakao. Wszystkie składniki dokładnie mieszam.2. W osobnej misce mieszam 
jogurt i 
jajko, a następnie wlewam do miski z "sypkimi" składnikami. Wyrabiam za pomocą drewnianej łyżki, aż do uzyskania jednolitej masy.3. Foremki smaruje 
masłem, a następnie do każdej z nich wkładam mniej więcej ok. 2łyżeczek ciasta, a na wierzchu układam 3-4 
jeżyny.4. Piekę ok. 20 minut w temp. ok. 180 st. C.
