Wykonanie
Karob czyli mączka
chleba świętojańskiego. Bezkofeinowy zamiennik
kakao. Zagęstnik występujący pod nazwą E410. Czyli nie wszystkie E są złe.Współpraca z firmą Skworcu zaowocowała w dużą paczkę. Dokonując wyboru produktów miałam duży dylemat.
Herbaty,
kawy,
bakalie,
przyprawy i inne. Jak zdecydować co chcę. Pazerność walczyła z rozsądkiem. W końcu wybrałam pav bhaji
masala, agar, korzeń galangalu,
laska wanilii,
trawa cytrynowa, mielona lukrecja, kwiaty lawendy, karob, guarana,
stewia liście mielone, ziarnista
kawa kokosowa, komosa ryżowa, łuskane ziarno kakaowca,
cukier kokosowy,
migdały prażone mielone mączka o raz z
orzechy macadamia,
pinowie, pecan i surowe pistacje
Przesyłka ekspresowa i już po niecałych dwóch dniach miałam paczkę w swoich rękach.Produkty są szczelnie zamknięte i zabezpieczone co jest duży plusem. Wiele z nich czeka jeszcze na swoją kolej. Kilka już wypróbowałam. Na pierwszy ogień poszedł właśnie karob.Ostatnio cały czas plackuję. Wersja na jogurcie greckim jest chyba moją ulubioną. Do tego dodatek ricotty i domowy dżem niskosłodzony o smaku brzoskwiniowym i mamy śniadanie idealne.60g mąki pszennej pełnoziarnistej70g jogurtu greckiegoszczypta proszku do pieczeniajajkołyżeczka karobułyżeczka kakaoWszystkie składniki połączyć w miseczce. Smażyć placki na teflonie na średnim ogniu.Podawać z ulubionymi dodatkami