Wykonanie
Najbardziej chyba ze wszystkich świątecznych ciast uwielbiam
struclę ;) Podany przepis jest na 3 korytka
strucli.

Potrzebne składniki:Ciasto :1 kg
mąki,kostka
drożdży,2 szklanki
mleka,5
żółtek,2
jaja,szklanka
cukru,4/5 kostki tłuszczu,1/2
laski wanilii,skórka otarta z
cytryny,
sólMasa :2 szklanki
maku,dobra szklanka
cukru,5
białek,2
żółtka,
olejek migdałowy do smaku,3 łyżki tłuszczu,pół
laski wanilii,
wiśnie,
rodzynki,
miód,
kaszka manna.Sposób wykonania:Przyrządzamy
ciasto drożdżowe - klik .Ubijamy 2
białka.Ciasto dzielimy na 3 części.Rozwałkowywujemy.Smarujemy ubitym
białkiem.Przygotowujemy masę
makową - klik .Kładziemy
mak i zawijamy. Wkładamy do korytka wyłożonego papierem. Jeżeli nie chcemy, żeby nam pękł to zamykamy papier wykałaczkami.Pieczemy ok. 45 min. w 200 st.Lukrujemy lukrem królewskim - klik .Smacznego !