Wykonanie
Dopatrzyłam się, że nie ma osobnego postu dla masy makowej, dlatego postanowiłam taki stworzyć ;)

Potrzebne składniki:2 szklanki
maku,dobra szklanka
cukru,5
białek,2
żółtka,
olejek migdałowy do smaku,3 łyżki tłuszczu,pół
laski wanilii,
wiśnie,
rodzynki,
miód,
kaszka mannaSposób wykonania:Do 1/2 kg
maku dodajemy dobrą szklankę
cukru, dodajemy
cukier waniliowy i
aromat migdałowy.Przetapiamy 3 łyżki tłuszczu. Lekko studzimy i dodajemy do
maku.Dodajemy łyżkę
miodu i łyżkę
kaszki manny.Wrzucamy odcedzony słoik drążonych
wiśni.Dodajemy
rodzynki według uznania.Dodajemy pianę z 5
białek.Wrzucamy 2
żółtka.Mieszamy.Smacznego !