Wykonanie
Pieczona
karkówka podlewana
winem z
suszonymi grzybami i
pomidorami doskonale nadaje się na święta ;)

Potrzebne składniki:
Karkówka,
majeranek,
marchew,
sól,
pieprz,
olej,
cebula,
seler,
suszone grzyby,
czosnek,
pieczarki,
liść laurowy,
wino,
suszone pomidory,
rozmaryn,
ziele angielskieSposób wykonania:
Karkówkę nacieramy
solą,
pieprzem,
majeranką.Nacinamy
karkówkę i wciskamy
czosnek.Zawijamy w folię i kładziemy na dobę do lodówki.Przygotowywujemy następnego dnia
rozmaryn,
suszone pomidory,
grzyby,
liść laurowy,
marchew,
pieczarki,
cebulę,
ziele angielskiePrzesmażamy na
oleju cebulę z
pieczarkami.Dodajemy
marchew,
suszone śliwki,
pomidory,
seler.Całość przesmażamy.
Karkówkę obsmażamy wkoło.Dodajemy do warzyw.Patelnię od smażenia zalewamy
wodą.Dodajemy do garnka.Gotujemy do miękkości.Kroimy.Smacznego !