Wykonanie
Moja mama z okazji 32 rocznicy ślubu postanowiła zrobić tort, wyszedł pyszny ;D

Potrzebne składniki:10
jajek,szklanka
cukru,1 , 5 szklanki kartoflanki ,
aromat pomarańczowy,
cukier waniliowy,
margaryna ,
bułka tarta,1
galaretka,słoik
wiśni,
woda,
cukierSposób wykonania:Smarujemy tortownicę tłuszczem.Posypujemy
bułką tartą.Wbijamy 6
jajek.Wsypujemy
cukier waniliowy.Dolewamy parę kropel
aromatu pomarańczowego.Dodajemy szklankę
cukru.Ubijamy w gorącej wodzie.Dodajemy 1,5 szklanki kartoflanki i łyżeczkę
proszku do pieczenia. Rozprowadzamy na wolnych obrotach.Masa musi
mieć konsystencję gęstej
śmietany.Wylewamy do tortownicy.Pieczemy 45 min. w 150 st.Wlewamy do garnka 2 szklanki
wody.ZagotowywujemyWsypujemy
galaretkę.Mieszamy, zostawiamy do zgęstnięcia.Kostkę
masła 82% wrzucamy do miski.Dodajemy 250 g
masła roślinnego 82 % tłuszczu.Całość rozcieramy.Do garnka wbijamy 4
jajka.Dodajemy
cukier waniliowy, 4 łyżki
cukru.Całość ubijamy.Dodajemy po trochu do tłuszczu.Ciągle mieszamy.Zostawiamy w chłodnym miejscu.Zagotowujemy szklankę
wody.Dodajemy łyżkę
cukru. Studzimy.
Biszkopt wyjmujemy z pieca.Obracamy.Kroimy, przeciągając nitką.Kładziemy 1 płat
tortu.Nakrapiamy
wodą z
cukrem i
spirytusem. Dodajemy 2-3 łyżki
spirytusu.Do połowy masy dodajemy
kakao.Mieszamy.Nakładamy na nakropiony płat.Rozsmarowujemy.Nakładamy kolejny płat.Skrapiamy
wodą ze
spirytusem.Nakładamy białą masę. Rozprowadzamy.
Wiśnie odsączamy.Nakładamy na 2 poziom
tortu.Następny płat smarujemy i nakładamy kremem na
wiśnie.Nakrapiamy, nakładamy
kakaową masę.Rozsmarywujemy.Nakładamy ostatni płat.Nakrapiamy i smarujemy białą masą.Boki również smarujemy.Z
wiśni robimy dekoracje.Różyczkami ozdabiamy
pole. Wlewamy
galaretkę.Dekorujemy cały tort.Smacznego !