Wykonanie
Bardzo łatwe i szybkie ciasto powstałe z potrzeby chwili, gdy naszła ochota by coś upiec. Trochę improwizacji i niepewności, ale się udało:)
Rabarbar, szybkie ciasto, łatwe, łatwy przepis, ciasto bez wysiłku, expresowe, ciasto
rabarbaroweSkładniki:3/4 szk
cukrucukier waniliowy lub esencja2
jajka1szk
mąki2 łyżeczki proszku1/2 kostki
margarynyRabarbar umyć i bez obierania pokroić na kawałki 1,5-2 cm. Posypać
cukrem waniliowym i zamieszać.
Cukier utrzeć z
jajkami na gładką masę, dodać
mąkę, proszek i stopioną
margarynę. Połączyć składniki i przełożyć do niewielkiej blach lub tortownicy. Ułożyć na wierzchu pokrojony
rabarbar. Piec w temp. 180st. C około 30min.