ßßß

Przygotowanie:Karkówkę umyć,osuszyć.Rozbić cienko plastry za pomocą tłuczka i folii spożywczej,oprószyć obficie solą i pieprzem z obu stron-odstawićPapryki umyć, pokroić w cienkie paseczki.Naleśniki:Wszystkie składniki połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.Rozgrzać patelnię ,usmażyć 2-3 cienkie naleśniki.Z placków za pomocą szklanki wyciąć kółka.Na każdy plaster karkówki kłaść naleśnika, po paseczku czerwonej oraz zielonej papryki.Zwijać roladki.Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.Obtoczyć mięso w mące.Na patelni rozgrzać olej,smażyć roladki na rumiano z każdej strony.Podawać z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation← Smaczna sałatka z łososiem i warzywami.Świetnie sprawdzi się podczas świąt czy imprez.Lekko słodka,tradycyjna szarlotka którą możemy przygotować o każdej porze roku.W mojej rodzinie obowiązkowa w święta letnie jak i zimowe.Na Boże Narodzenie zawszę pieczę ją babcia. →