Wykonanie
17 października 2014Składniki:( Na 6 roladek)6 cienkich plastrów
karkówki1/3
zielonej papryki1/3
czerwonej paprykisól,
pieprzmąka do obtoczenia roladek
olej do smażeniaNaleśniki:1
jajko3/4 szklanki
mleka1/2 szklanki
mąki pszennej1/2 łyżka
oliwy z oliwek ew.
oleju1 łyżeczka
słodkiej papryki1 łyżeczka
chili1/2 łyżeczki
soli i
pieprzu

Przygotowanie:
Karkówkę umyć,osuszyć.Rozbić cienko plastry za pomocą tłuczka i folii spożywczej,oprószyć obficie
solą i
pieprzem z obu stron-odstawić
Papryki umyć, pokroić w cienkie paseczki.Naleśniki:Wszystkie składniki połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.Rozgrzać patelnię ,usmażyć 2-3 cienkie naleśniki.Z placków za pomocą szklanki wyciąć kółka.Na każdy plaster
karkówki kłaść naleśnika, po paseczku czerwonej oraz
zielonej papryki.Zwijać roladki.Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.Obtoczyć
mięso w
mące.Na patelni rozgrzać
olej,smażyć roladki na rumiano z każdej strony.Podawać z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation← Smaczna
sałatka z
łososiem i warzywami.Świetnie sprawdzi się podczas świąt czy imprez.Lekko słodka,tradycyjna szarlotka którą możemy przygotować o każdej
porze roku.W mojej rodzinie obowiązkowa w święta letnie jak i zimowe.Na Boże Narodzenie zawszę pieczę ją babcia. →