ßßß
Polecam przepis na zapiekankę ziemniaczaną z gotowanymi jajkami i serem żółtym wędzonym..Moja autorska ..Mam nadzieje że przypadnie Państwu do gustu/smaku/. U mnie w domu bardzo przypadła..Składniki :8 ziemniaków3 cebule4 jajka1 czerwona papryka + 1/2 peperoni/niekoniecznie20 dag pieczarek1/2 kostki masłaolej do smażenia20 dag sera żółtego wędzonego1 śmietana 18 %3 ząbki czosnkugałka muszkatołowasól.pieprzWykonanie :Ziemniaki obieramy kroimy w plastry,gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut .Cebulę .paprykę oraz pieczarki kroimy w piórka .Cebulę obsmażamy na patelni aż do zeszklenia ale nie na rumiano dodajemy pieczarki oraz papryki .solimy i pieprzymy i smażymy przez około 5 minut razem.Ugotowane jajka kroimy w plastry.czosnek w paski.Do naczynia żaro na spód kroimy masło .na to dajemy warstwę ziemniaków,cebulę przesmażoną z pieczarkami i papryką,jajka.pokrojony czosnek oraz starty ser .przykrywamy ziemniakami .Zalewamy śmietaną wymieszaną z solą pieprzem oraz gałką muszkatołową..Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 50 minut..Powiązany przepis:zupa gulaszowa ala strogonowherbatniki przekładane masą z eklerówWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy