ßßß
PRODUKTY:1 OSOBA3-4 PIECZARKI1 PLASTEREK ŻÓŁTEGO SERA1 JAJKOODROBINA MĄKISÓL ,PIEPRZSÓL CZOSNKOWAWYKONANIE:UMYTE PIECZARKI ,PRZEKRAJAMY NA PÓŁ ALE NIE DO KOŃCA A W MIEJSCE PRZEKROJENIA WKŁADAMY KAWAŁEK ŻÓŁTEGO SERA.JAJKO WBIJAMY NA GŁĘBOKI TALERZ DODAJEMY SÓL PIEPRZ ORAZ SÓL CZOSNKOWĄ.RÓZGĄ MIESZAMY DODAJEMY MĄKĘ BY POWSTAŁA GĘSTOŚĆ ŚMIETANY..TAK ŻE WKŁADAJĄC PIECZARKI PANIERKA POZOSTAJE NA PIECZARCE.SMAŻYMY NA DOŚĆ OSTRYM OGNIU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ.SMACZNE SĄ TAKŻE ZIMNIE..Ciekawostki:Uprawa pieczarki znana była we Francji już od 1750 roku. Ogrodnicy francuscy zauważyli, że pieczarki rosną na wykorzystywanym podkładzie grzejnym w inspektach. Wywnioskowano, że na takim podłożu można uprawiać grzyby jeżeli podlewa się je obficie i regularnie wodą od mycia pieczarek przygotowywanych do spożycia. Ten sposób uprawy był możliwy tylko u pieczarki dwuzarodnikowej i tylko na świeżym powietrzu.Nazwę polską podał Franciszek Błoński w 1889..Powiązany przepis:Pieczeń rzymskaPizzaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy