Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
PIECZARKI W
CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

PRODUKTY:1 OSOBA3-4
PIECZARKI1 PLASTEREK
ŻÓŁTEGO SERA1
JAJKOODROBINA
MĄKISÓL ,
PIEPRZSÓL CZOSNKOWAWYKONANIE:UMYTE
PIECZARKI ,PRZEKRAJAMY NA PÓŁ ALE NIE DO KOŃCA A W MIEJSCE PRZEKROJENIA WKŁADAMY KAWAŁEK
ŻÓŁTEGO SERA.
JAJKO WBIJAMY NA GŁĘBOKI TALERZ DODAJEMY
SÓL PIEPRZ ORAZ
SÓL CZOSNKOWĄ.RÓZGĄ MIESZAMY DODAJEMY MĄKĘ BY POWSTAŁA GĘSTOŚĆ
ŚMIETANY..TAK ŻE WKŁADAJĄC
PIECZARKI PANIERKA POZOSTAJE NA
PIECZARCE.SMAŻYMY NA DOŚĆ
OSTRYM OGNIU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.PODAJEMY Z
ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ.SMACZNE SĄ TAKŻE ZIMNIE..Ciekawostki:Uprawa
pieczarki znana była we Francji już od 1750 roku. Ogrodnicy francuscy zauważyli, że
pieczarki rosną na wykorzystywanym podkładzie grzejnym w inspektach. Wywnioskowano, że na takim podłożu można uprawiać
grzyby jeżeli podlewa się je obficie i regularnie
wodą od mycia
pieczarek przygotowywanych do spożycia. Ten sposób uprawy był możliwy tylko u
pieczarki dwuzarodnikowej i tylko na świeżym powietrzu.Nazwę polską podał Franciszek Błoński w 1889..Powiązany przepis:Pieczeń rzymskaPizzaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
