Składniki na ciasto:- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej- 1 szklanka cukru pudru- 250g masła- 3 łyżki kakao- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 8 łyżek wody- 4 jaja- 32 okrągłe biszkopty- 2-3 łyżki twardej marmolady ( ja dałam więcej )Składniki na piankę:- 300 ml śmietany 30%- 2 galaretki malinowe ( mogą być truskawkowe lub wiśniowe)Dodatkowo:- 1 galaretka malinowaWykonaie ciasta:Biszkopty posmarować marmoladą i sklejać po dwa. Masło, kakao, cukier i wodę umieścic w garnuszku, podgrzewać na wolnym ogniu, zagotować i wystudzic. Do wystudzonej masy dodać żółtka i zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę 24 x 25 wysmarować masłem i opruszyć kaszą manną. Na dno formy wyłożyć odrobinę ciasta ( tylko żeby przykryło dno). Ułożyć biszkopty i zalać resztą ciasta. Piec w temperaturze 180 C przez 30 minut do suchego patyczka.Wykonanie pianki:Galaretki rozpuścić w szklance wody i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wlewać ostudzoną galaretkę i miksować do połączenia. Masę wlać na ciasto.Dodatkowo:Galaretkę malinową rozpuścić w półtorej szklanki gorącej wody. Tężejącą wylac na ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez cała noc.SMACZNEGO!!