Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia PolskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)3 dag
masła1 duża
zielona papryka10 dag
dymki5-6 dag
brązowego cukru1-2 dag
mąki kukurydzianej1 pokruszona kostka bulionowa (warzywna lub rybna)10-15 łyżek
soku ananasowego2-3 łyżki
octu z
białego wina2-3 łyżki
sosu sojowego1 puszka
ananasów2 puszki
tuńczyka w oleju20 dag
ryżuTuńczyk na słodko-kwaśno - sposób przygotowania: Ugotuj
ryż według wskazówek na opakowaniu. Rozpuść
masło na teflonowej patelni, podsmaż
paprykę pokrojoną w kostkę i
dymki pokrojone w krążki (3-4 minuty). Wymieszaj (najlepiej w naczyniu z miarką objętości)
cukier z
mąką kukurydzianą,
bulionem i
sokiem ananasowym. Dopełnij
wodą do objętości 300 ml, wlej na patelnię do warzyw, gotuj, mieszając 2-3 minuty. Osącz i podziel na duże kawałki
tuńczyka, osącz również
ananasy. Dodaj na patelnię i króciutko podgrzej. Podawaj z
ryżem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu