ßßß Cookit - przepis na Tuńczyk na słodko-kwaśno

Tuńczyk na słodko-kwaśno

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Nowa Kuchnia Polska
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
3 dag masła
1 duża zielona papryka
10 dag dymki
5-6 dag brązowego cukru
1-2 dag mąki kukurydzianej
1 pokruszona kostka bulionowa (warzywna lub rybna)
10-15 łyżek soku ananasowego
2-3 łyżki octu z białego wina
2-3 łyżki sosu sojowego
1 puszka ananasów
2 puszki tuńczyka w oleju
20 dag ryżu
Tuńczyk na słodko-kwaśno - sposób przygotowania: Ugotuj ryż według wskazówek na opakowaniu. Rozpuść masło na teflonowej patelni, podsmaż paprykę pokrojoną w kostkę i dymki pokrojone w krążki (3-4 minuty). Wymieszaj (najlepiej w naczyniu z miarką objętości) cukier z mąką kukurydzianą, bulionem i sokiem ananasowym. Dopełnij wodą do objętości 300 ml, wlej na patelnię do warzyw, gotuj, mieszając 2-3 minuty. Osącz i podziel na duże kawałki tuńczyka, osącz również ananasy. Dodaj na patelnię i króciutko podgrzej. Podawaj z ryżem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/67541944/tunczyk+na+slodko+kwasno/p