ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)2 duże lub 3 małe żółtka o temperaturze pokojowej1 łyżka świeżego soku z cytryny1 łyżeczka białego octu winnego1 łyżeczka musztardypół łyżeczki soliszczypta pieprzu1 szklanka oleju o temperaturze pokojowej1 zielona cebulka1 łyżka odsączonych kaparów1 ogórek marynowany2 łyżki posiekanej natki pietruszkiSos tatarski z kaparami - sposób przygotowania: Wymieszać żółtka, sok z cytryny, ocet, musztardę, sól i pieprz. Roztrzepać na gładką masę. Dodawać małe porcje oleju, cały czas ubijając, aby masa wchłonęła olej. Cebulkę, kapary, ogórek oraz natkę pietruszki posiekać. Dodać do majonezu. Całość wymieszać.Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Święta z dodatkami
, dodaj ogórki, kapary, szalotkę, pietruszkę oraz musztardę, wymieszaj. Dopraw pieprzem. Podawaj do mięs w galarecie, jaj gotowanych na twardo i wędlin. Zobacz przepis na sos tatarski z kaparami , sos tatarski staropolski oraz sos tatarski light Tak przygotowany sos podawaj do pieczonego drobiu lubSkomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych
więc znudziła ci się krajowa wersja, wypróbuj poniższy przepis. Oprócz sosu tatarskiego, na wielkanocnym stole możesz postawić także tradycyjną ćwikłę z chrzanem. Sos tatarski z kaparami 1 szklanka majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki gładkiej musztardy (najlepiej miodowej lubTo gotujecie i pieczecie na Wielkanoc. Najczęściej wyszukiwane przepisy
całą noc w chłodne miejsce, aby składniki się przegryzły. Jest dobrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, jajek czy ryb w galarecie. Przyrządzamy go z dodatkiem marynowanych grzybków lub pieczarek, kaparów, a także posiekanej pietruszki. Sos tatarski z kaparami 1 szklanka majonezu 2-3 łyżki jogurtu