Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor grumko
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)2 duże lub 3 małe
żółtka o temperaturze pokojowej1 łyżka świeżego
soku z cytryny1 łyżeczka
białego octu winnego1 łyżeczka
musztardypół łyżeczki
soliszczypta
pieprzu1 szklanka
oleju o temperaturze pokojowej1
zielona cebulka1 łyżka odsączonych
kaparów1
ogórek marynowany2 łyżki posiekanej
natki pietruszkiSos tatarski z
kaparami - sposób przygotowania: Wymieszać
żółtka,
sok z cytryny,
ocet,
musztardę,
sól i
pieprz. Roztrzepać na gładką masę. Dodawać małe porcje
oleju, cały czas ubijając, aby masa wchłonęła
olej.
Cebulkę,
kapary,
ogórek oraz
natkę pietruszki posiekać. Dodać do
majonezu. Całość wymieszać.Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Święta z dodatkami
, dodaj
ogórki,
kapary,
szalotkę,
pietruszkę oraz
musztardę, wymieszaj. Dopraw
pieprzem. Podawaj do
mięs w galarecie, jaj gotowanych na twardo i
wędlin. Zobacz przepis na
sos tatarski z
kaparami ,
sos tatarski staropolski oraz
sos tatarski light Tak przygotowany sos podawaj do pieczonego drobiu lubSkomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych
więc znudziła ci się krajowa wersja, wypróbuj poniższy przepis. Oprócz
sosu tatarskiego, na wielkanocnym
stole możesz postawić także tradycyjną
ćwikłę z
chrzanem.
Sos tatarski z
kaparami 1 szklanka
majonezu 2-3 łyżki
jogurtu naturalnego 2 łyżeczki gładkiej
musztardy (najlepiej miodowej lubTo gotujecie i pieczecie na Wielkanoc. Najczęściej wyszukiwane przepisy
całą noc w chłodne miejsce, aby składniki się przegryzły. Jest dobrym dodatkiem do
mięs na zimno,
wędlin,
jajek czy ryb w galarecie. Przyrządzamy go z dodatkiem
marynowanych grzybków lub
pieczarek,
kaparów, a także posiekanej
pietruszki.
Sos tatarski z
kaparami 1 szklanka
majonezu 2-3 łyżki
jogurtu