ßßß Cookit - przepis na Kaszanka pure z porem i karmelizowane cebulki

Kaszanka pure z porem i karmelizowane cebulki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor daretocook.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
300 g kaszanki
pół kg ziemniaków
por
pół kubeczka kefiru
roszponka
łyżeczka miodu
masło
sól
pieprz
Kaszanka pure z porem i karmelizowane cebulki - sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, myjemy, tniemy w kostkę i gotujemy do miękkości. Pora przecinamy na pół, dokładnie płuczemy, kroimy cieniutko i podsmażamy na maśle. Na łyżce masła podsmażamy 3 przepołowione szalotki przez ok. 3 minuty, dodajemy łyżeczkę miodu i smażymy kolejną minutę. Ugotowane ziemniaki doprawiamy sola, świeżo mielonym pieprzem i kefirem, rozgniatamy widelcem tak, aby powstała masa z wyraźnymi kawałkami ziemniaków, dodajemy podsmażone pory. Kaszankę podsmażamy na maśle. W metalowej obręczy układamy ziemniaki i kaszankę, dekorujemy roszponką i podajemy z karmelizowanymi cebulkami. Pycha!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163697145/kaszanka+pure+z+porem+i+karmelizowane+cebulki/p