Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor daretocook.pl
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)300 g
kaszankipół kg
ziemniakówporpół kubeczka
kefiruroszponkałyżeczka
miodumasłosólpieprzKaszanka pure z
porem i karmelizowane
cebulki - sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy, myjemy, tniemy w kostkę i gotujemy do miękkości.
Pora przecinamy na pół, dokładnie płuczemy, kroimy cieniutko i podsmażamy na
maśle. Na łyżce
masła podsmażamy 3 przepołowione
szalotki przez ok. 3 minuty, dodajemy łyżeczkę
miodu i smażymy kolejną minutę. Ugotowane
ziemniaki doprawiamy
sola, świeżo mielonym
pieprzem i
kefirem, rozgniatamy widelcem tak, aby powstała masa z wyraźnymi kawałkami
ziemniaków, dodajemy podsmażone
pory.
Kaszankę podsmażamy na
maśle. W metalowej obręczy układamy
ziemniaki i
kaszankę, dekorujemy
roszponką i podajemy z karmelizowanymi
cebulkami. Pycha!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu