Szybki tuńczyk - składniki:tuńczyk kawałki w oleju (2-3 małe puszki)kukurydza konserwowa (1 puszka)czerwona fasola konserwowa (1 puszka)majonez (mały słoik)cebula czerwona (1 szt.)cebula zwykła (1 szt.)pieprzsólopcjonalnie czosnek granulowanySzybki tuńczyk - sposób przygotowania: Tuńczyka odcedzić z oleju i podrobić, kukurydzę i fasolę odcedzić i przepłukać wodą, po pół cebuli zwykłej i czerwonej drobno posiekać, dodać majonez i wszystko razem wymieszać, przyprawić solą i pieprzem wedle uznania, można dodać szczyptę granulowanego czosnku. Można przystroić zieloną sałatą i pomidorami (jak na zdjęciu) lub innymi warzywami.UWAGA: Sałatka bardzo prosta i szybka w przygotowaniu (nawet w 15 minut), doskonała dla niespodziewanych gości, wystarczy mieć w szafce składniki (zaletą są długie terminy ważności konserw, które możemy trzymać w zapasie). Proporcje składników mogą być zmieniane według gustów i uznania (np. w zależności od tego ile czego mamy "pod ręką").Smacznego!