ßßß Cookit - przepis na Pasta jaglana z czerwonej fasoli

Pasta jaglana z czerwonej fasoli

nazwa

Wykonanie

Kolejna pasta do chleba powstała na bazie kaszy jaglanej i czerwonej fasoli. Musi być dobrze przyprawiona czosnkiem wtedy jest naprawdę smaczna pomimo, że wyglądem jakoś nie zachęca. Doskonale smakowała z pomidorami i kiełkami rzodkiewki.
Składniki:
szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
ok. 50 ml oliwy
olej
sól, pieprz
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, delikatnie podsmażyć. Do wysokiego naczynia włożyć przestudzoną cebulę, kaszę jaglaną, osączoną puszkę fasoli oraz czosnek. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. W trakcie miksowania cienkim strumieniem wlewać oliwę, do uzyskania idealnej konsystencji. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki i schłodzić.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2015/02/Pasta-jaglana-z-czerwonej-fasoli.html