ßßß
Cookit - przepis na Pasta jaglana z czerwonej fasoli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta jaglana z czerwonej fasoli
Składniki
Kasza jaglana
Fasola czerwona
Czosnek
Cebula
Oliwa z oliwek
Olej
Sól
Pieprz
Wykonanie
Kolejna pasta do
chleba
powstała na bazie
kaszy jaglanej
i
czerwonej fasoli
. Musi być dobrze przyprawiona
czosnkiem
wtedy jest naprawdę smaczna pomimo, że wyglądem jakoś nie zachęca. Doskonale smakowała z
pomidorami
i
kiełkami
rzodkiewki
.
Składniki:szklanka ugotowanej
kaszy jaglanej
1 puszka
czerwonej fasoli
2 ząbki
czosnku
1 mała
cebula
ok. 50 ml
oliwy
olej
sól
,
pieprz
Na patelni rozgrzać
olej
, wrzucić pokrojoną
cebulę
, delikatnie podsmażyć. Do wysokiego naczynia włożyć przestudzoną
cebulę
,
kaszę jaglaną
, osączoną puszkę
fasoli
oraz
czosnek
. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. W trakcie miksowania cienkim strumieniem wlewać
oliwę
, do uzyskania idealnej konsystencji. Przyprawić do smaku
solą
i
pieprzem
. Przełożyć do miseczki i schłodzić.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2015/02/Pasta-jaglana-z-czerwonej-fasoli.html
Przepisy powiązane
Chilli con carne
Wegańska pasta z pietruszki (bez glutenu, bez laktozy)
Zupa krem z dyni i curry. Wartości zdrowotne dynii
Pasta z cieciorki
Polędwiczki duszone z cebulą
Składniki powiązane (0)