ßßß Cookit - przepis na Chiles Poblanos z serem

Chiles Poblanos z serem

Wykonanie

4 duże papryki poblano
3 jajka
mąka (do oprószenia)
4 plastry sera chihuahua lub mozzarelli
masło
sól
pieprz
Sos:
1 kg pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
1 mała posiekana cebula
1 listek laurowy
sól i pieprz
Chiles Poblanos z serem - sposób przygotowania: Opiecz papryki nad ogniem lub w piekarniku. Gdy na skórce pokażą się bąble, włóż papryki do foliowej torebki i zawiąż. Odłóż na 30 minut, a potem obierz ze skórki. Wyjmij nasionka, nie rozcinając papryk. Ubij pianę z białek, wymieszaj z żółtkami, przypraw. Środki papryk napełnij serem i masą jajeczną. Przygotowane papryki usmaż na maśle, odwracając je, aby przyrumieniły się równo z każdej strony. Przełóż na papierowy ręcznik i pozostaw, aby wsiąknął tłuszcz.
Zrób sos: zmiksuj pomidory z cebulą. Podgrzej olej, wyciśnij do niego czosnek. Wlej zmiksowane pomidory, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem, wrzućlistek laurowy. Zagotuj, dodaj cukier. Po 2-3 minutach włóż do sosu papryki, przykryj i zagotuj. Podawaj od razu.
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/43110346/chiles+poblanos+z+serem/p