ßßß
Składniki:woreczek ugotowanej kaszy gryczanej ( 100g)3 łyżki mąkiduże jajko (2 małe)sóldodatki: miód, jogurt, , wiśnie ze słoika, kandyzowana skórka pomarańczowaPrzygotowanie:Zimną kaszę dokładnie mieszamy z jajkiem ( ja jej wcześniej nie soliłam, gotując), solimy do smaku.Dodajemy mąkę i smażymy na gorącym oleju (łyżka na porcję, a piekłam je w trzech turach).Smacznego!Na słodko były przepyszne. Jutro zrobię je w wersji wytrawnejJeśli chcemy zaskoczyć np. dzieci masę możemy zmiksowaćjeśli nie lubią kaszy nawet jej nie zauważą, a swoją porcję zdrowia – witamin, zdrowych węglowodanów i witamin i tak dostaną, sprytne.
Powiązane notki:Drożdżowe racuchy z kefirem, serkiem wiejskim i skórką z cytrynyPraktyczne porady – domowy wyrób – świąteczna domowa kandyzowana skórka pomarańczowa lub cytrynowaPancakes bezglutenowe z sosem z fasoli i miodemNocna owsianka z miodem i suszonymi owocamiPancakes jaglane z jabłkiem i rodzynkami