Wykonanie
6 Flares Twitter 0 Facebook 6 6 6 6 Flares ×Nie ukrywam, że był to mój eksperyment. Gotowe sosy do potraw różnią się składem i smakiem. Niektóre są całkiem dobrej jakości – w składzie znajdują się same warzywa,
owoce i
przyprawy. Takie konserwy i
przetwory lubię. Kilkakrotnie widziałam
śledzie w
sosie salsa w sklepach, kilkakrotnie nawet je kupiłam, zdarzyło się nawet , że mi smakowałyNiestety kupując produkty na wagę nigdy nie mamy pewności czy to co kupujemy jest świeże. Dlatego w mojej głowie zrodził się pomysł aby szybkim sposobem zrobić
sałatkę salsa z
śledziem. Wynik był bardzo udany. Spróbujcie.
Składniki:1/2 kg
śledzi ala
matijassłoik sosu słodko kwaśnego np. Pudliszki** sos musi składać się z
warzyw i owoców, na pierwszym miejscu nie może znajdować się
woda, a na kolejnych
mąki i zagęstnikiPrzygotowanie:
Śledzie umyć w zimnej wodzie.Pokroić na kawałki – 2 cm, zalać
wodą i odstawić na noc do lodówki.Następnie przepłukać, osączyć ręcznikiem i wymieszać z sosem.Po kilku godzinach nadają się do jedzenia.Powiązane notki:
Śledzie w sosie
koperkowym z
musztardą – na WigilięProsta
sałatka z
pomidorów z
pistacjamiChleb razowy z
fasolową salsąWigilijny
śledź w oleju z
cebulką,
czosnkiem i
majerankiemSałatka brokułowa – królewska light w
sosie jogurtowym