ßßß
Poczwórnie kokosowa babeczka z masą makową podana z kantalupą,borówkami, serkiem waniliowym* i cynamonem
*serek stracił na widoczności przez posypkę z cynamonu :(

Poczwórnie kokosowa babeczka z masą makową/przepis własny/40 g mąki pszennej graham30 g bio mąki kokosowejszczypta soli1/3 łyżeczki proszku do pieczeniaok. 150 g jogurtu greckiegomleko do rozrzedzenia ciastaduże jajkołyżka bio syropu z kwiatu kokosałyżeczka oleju kokosowego biołyżka bio wiórek kokosowych3 łyżki masy makowejMąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. W drugiej misce wymieszać jajko, sól, jogurt, syrop i olej kokosowy.Połączyć zawartości obu misek. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, rozrzedzić mlekiem (u mnie było to konieczne).Piekarnik nagrzać do 200 stopni.Do ciasta wmieszać wiórki kokosa, a następnie część przełożyć do silikonowej formy na muffinę.Włożyć masę makową i przykryć pozostałą częścią ciasta.Piec ok. 15 minut w 200 stopniach (u mnie tryb "ciasto" - grzanie dolne + wentylator).Po tym czasie ostudzić, wyjąć i podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!