ßßß

Babeczki z jabłkami i owsianym crunchy podane z twarogiem i pestkami granatu
/przepis własny//6 babeczek/pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistejpół szklanki mąki owsianej45 g (trzy łyżki) mąki kokosowej2 jajkaokoło 200 ml mleka roślinnego (ewentualnie więcej)4 łyżki syropu klonowego/miodupłaska łyżeczka proszku do pieczeniadwa małe obrane jabłka (ok. 250 g)2 łyżki oleju kokosowego250 g jogurtu greckiego3 łyżki ekologicznego crunchy owsianego Verival2 łyżki pokruszonych orzechów włoskichW jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Jabłka pokroić w drobną kostkę.Połączyć obie masy. Ciasto będzie bardzo gęste (co jest charakterystyczne dla mąki kokosowej).Do ciasta wmieszać pokrojone kawałki jabłek i orzechy włoskie.Dno każdej z natłuszczonych 6 foremek posypać owsianym crunchy.Ciasto przelać do foremek i piec około 30 minut w 180 stopniach.Smacznego!Share This StoryYou Might Also Like