Wykonanie
grudnia 01, 2015I zaczął się mój ulubiony miesiąc w roku! :)
Babeczki z
jabłkami i owsianym crunchy podane z
twarogiem i pestkami
granatu/przepis własny//6 babeczek/pół szklanki
mąki pszennej pełnoziarnistejpół szklanki
mąki owsianej45 g (trzy łyżki)
mąki kokosowej2
jajkaokoło 200 ml
mleka roślinnego (ewentualnie więcej)4 łyżki
syropu klonowego/miodupłaska łyżeczka
proszku do pieczeniadwa małe obrane
jabłka (ok. 250 g)2 łyżki
oleju kokosowego250 g
jogurtu greckiego3 łyżki ekologicznego crunchy owsianego Verival2 łyżki pokruszonych
orzechów włoskichW jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre.
Jabłka pokroić w drobną kostkę.Połączyć obie masy. Ciasto będzie bardzo gęste (co jest charakterystyczne dla
mąki kokosowej).Do ciasta wmieszać pokrojone kawałki
jabłek i
orzechy włoskie.Dno każdej z natłuszczonych 6 foremek posypać owsianym crunchy.Ciasto przelać do foremek i piec około 30 minut w 180 stopniach.Smacznego!Share This StoryYou Might Also Like