ßßß
Babeczki kokosowe z jabłkiem, żurawiną z sokiem z granatu i orzechami włoskimi Chandler podane z cukrem pudrem trzcinowym i mini ricottą
/przepis własny//6 babeczek/szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej45 g (trzy łyżki) mąki kokosowej2 jajkaokoło 200 ml mleka roślinnego (ewentualnie więcej, jeżeli wystąpią trudności z mieszaniem)4 łyżki syropu/melasypłaska łyżeczka proszku do pieczeniaobrane jabłko (około 250 g)łyżka oleju kokosowego250 g jogurtu greckiego2 łyżki żurawiny z sokiem z granatu2 łyżki pokruszonych orzechów włoskichW jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Jabłko pokroić w drobną kostkę.Połączyć obie masy. Ciasto będzie bardzo gęste (co jest charakterystyczne dla mąki kokosowej).Do ciasta wmieszać pokrojone kawałki jabłka i bakalie.Przelać do natłuszczonych 6 foremek na babeczki i piec około 30 minut w 180 stopniach.Smacznego!