ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekcukier 1 szklanekjajka 4 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsoda oczyszczona 1 łyżek deserowycholej 0,5 szklanekorzechy włoskie 1 szklanekjabłka 3 sztukWykonanie:Jajka ubić z cukrem, wymieszać z przesianą mąka, sodą i proszkiem, mieszając, cienkim strumieniem wlewać olej. Gładkie ciasto wymieszać z posiekanymi orzechami i pokrojonymi na małe cząstki jabłkami. Przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w 190 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: