ßßß Cookit - przepis na Owsiane babeczki z jabłkami

Owsiane babeczki z jabłkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby - bakalie w roli głównej"
Zdjęcie nadesłane na konkurs
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
(Na 6 babeczek)
pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
pół szklanki mąki owsianej
45 g (trzy łyżki) mąki kokosowej
2 jajka
około 200 ml mleka roślinnego (ewentualnie więcej)
4 łyżki syropu klonowego/ miodu
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
dwa małe obrane jabłka (ok. 250 g)
2 łyżki oleju kokosowego
250 g jogurtu greckiego
3 łyżki crunchy owsianego
2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
Owsiane babeczki z jabłkami - sposób przygotowania: W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Jabłka pokroić w drobną kostkę. Połączyć obie masy. Ciasto będzie bardzo gęste (co jest charakterystyczne dla mąki kokosowej). Do ciasta wmieszać pokrojone kawałki jabłek i orzechy włoskie. Dno każdej z natłuszczonych 6 foremek posypać owsianym crunchy. Ciasto przelać do foremek i piec około 30 minut w 180 stopniach.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343379/owsiane babeczki z jablkami/p