Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby -
bakalie w roli głównej"
Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)(Na 6 babeczek)pół szklanki
mąki pszennej pełnoziarnistejpół szklanki
mąki owsianej45 g (trzy łyżki)
mąki kokosowej2
jajkaokoło 200 ml
mleka roślinnego (ewentualnie więcej)4 łyżki
syropu klonowego/
miodupłaska łyżeczka
proszku do pieczeniadwa małe obrane
jabłka (ok. 250 g)2 łyżki
oleju kokosowego250 g
jogurtu greckiego3 łyżki crunchy owsianego2 łyżki pokruszonych
orzechów włoskichOwsiane babeczki z
jabłkami - sposób przygotowania: W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre.
Jabłka pokroić w drobną kostkę. Połączyć obie masy. Ciasto będzie bardzo gęste (co jest charakterystyczne dla
mąki kokosowej). Do ciasta wmieszać pokrojone kawałki
jabłek i
orzechy włoskie. Dno każdej z natłuszczonych 6 foremek posypać owsianym crunchy. Ciasto przelać do foremek i piec około 30 minut w 180 stopniach.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu