ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)(Na 6 babeczek)pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistejpół szklanki mąki owsianej45 g (trzy łyżki) mąki kokosowej2 jajkaokoło 200 ml mleka roślinnego (ewentualnie więcej)4 łyżki syropu klonowego/ miodupłaska łyżeczka proszku do pieczeniadwa małe obrane jabłka (ok. 250 g)2 łyżki oleju kokosowego250 g jogurtu greckiego3 łyżki crunchy owsianego2 łyżki pokruszonych orzechów włoskichOwsiane babeczki z jabłkami - sposób przygotowania: W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Jabłka pokroić w drobną kostkę. Połączyć obie masy. Ciasto będzie bardzo gęste (co jest charakterystyczne dla mąki kokosowej). Do ciasta wmieszać pokrojone kawałki jabłek i orzechy włoskie. Dno każdej z natłuszczonych 6 foremek posypać owsianym crunchy. Ciasto przelać do foremek i piec około 30 minut w 180 stopniach.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu