Wykonanie
            
Ciasto 
orzechowo-
jabłkowe bardzo często pojawia się na naszym 
stole, ale nigdy nie było okazji, żeby zrobić mu zdjęcie. Teraz nadrabiam zaległości i mam nadzieję, że skusicie się do upieczenia tego wypieku.Polecam :)Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres 
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).

Składniki na blachę o wymiarze 25x25cm2 szklanki 
mąki pszennej, przesianej3 duże 
jajka1 szklanka 
cukrupół szklanki 
olejuszklanka 
orzechów włoskich, pokrojonych4-6 
jabłek (najczęściej używam 4)1 łyżeczka 
proszku do pieczenia1 łyżeczka 
sody
Wykonanie:1. 
Jajka ubij z 
cukrem na kremową i puszystą masę.2. Stopniowo dodawaj 
mąkę wraz z 
sodą i proszkiem. Miksuj na najmniejszych obrotach.3. Następnie stopniowo dodawaj 
olej.4. Na końcu wmieszaj pokrojone 
orzechy i pokrojone w kostkę 
jabłka.5. Piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni.6. Zimne ciasto polej 
polewą czekoladową (przepis) i posyp 
orzechami.Smacznego :)