Wykonanie
Pączki z dziurką, zwane też oponkami lub donutami to świetny pomysł na karnawałowe party :)Polecam szczególnie w zdrowej wersji czekoladowej!





***PĄCZKI "
TRUSKAWKA W
CZEKOLADZIE"/przepis własny/Składniki:45 g ekologicznej
mąki pszennej graham10 g zmielonych
migdałów ciętych bio10 g
kakao w proszku1
jajkołyżka
syropu truskawkowego1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
oliwy z oliwek bio extra virginszczypta
soli65ml mocnej
kawy arabiki (1/4 szklanki)2
kasztany jadalne bio2
figi ekologiczneDodatki:passiflorasos
kakaowyekologiczny deser owsiany
czekoladowyekologiczne raw
banany suszone
napój żurawinowy bioPrzygotowanie:
Żółtko połączyć z
syropem, w drugim naczyniu
białko ubić na sztywną pianę z odrobiną
soli.Resztę składników połączyć, następnie dodać utarte
żółtko, a na końcu ubitą pianę.Dodać drobno pokrojone
figi i
kasztany jadalne.Powstałą masę przelać do natłuszczonych foremek i piec około 4 minut.Uwaga: bardzo szybko się pieką!Następnie wyjąć, udekorować i zajadać
póki ciepłe.Smacznego!***Wszystkie składniki wyróżnione pogrubioną czcionkązaopatrzyłam się w sklepie internetowym