Wykonanie
Czekolada ? Któż z nas jej nie kocha? Poprawia nastrój w te gorsze dni, słodzi gorycz porażki i upiększa chwile, w których jest jak w niebie. Idealna na prezent, czy po prostu jako niespodzianka dla ukochanej osoby...Przejdźmy do rzeczy. Kilka dni temu nawiązałam współpracę z Manufakturą
Czekolady . Nie jest to firma bezosobowa. Założyli ją Krzysztof Stypułkowski i Tomasz Sienkiewicz. U nich nie znajdziecie
czekolady, którą widzicie na sklepowych półkach. Manufaktura
Czekolady to jedyny w Polsce zakład, w którym
czekoladę wyrabia się ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Nie zawiera ona żadnych sztucznych barwników czy konserwantów.Od firmy dostałam paczkę 3 prawdziwych
czekolad :
1. Pierwszą z nich jest (a raczej był :))
Czekoladowy Gaj - z Prażonym
Migdałem i Kwiatem
Soli . Skąd wiedzieli, że
migdały wprost uwielbiam? :) Naprawdę baaardzo smaczna, zupełnie inna od sklepowych napchanych konserwantami. Niebo w gębie!2. Różowe opakowanko razem z
czekoladą w której znajdziemy... różową
żurawinę! Tym razem to
czekolada deserowa o zawartości 70%
kakao z Dominikany.3. I ostatni produkt, z którego chyba jestem najbardziej szczęśliwa.
Czekolada 70% do wypieków - cóż lepszego się może trafić? :) W najbliższym czasie pojawi się tutaj coś z jej udziałem, ale o tym na razie cichutko... :)
Czekolada czekoladą, ale te kalorie? W tym wypadku jednak się nie martwię :) Bo w końcu jakoś trzeba sobie osładzać życie. A z takimi słodkościami to naprawdę przyjemność, w której możemy delektować się każdą chwilą i kostką :)