Wykonanie
Do tej
pory piekłam tylko muffiny na słodko, czy to
kakaowo-
bananowe, czy
cytrynowe z jasnym
ciastem. Ale przecież nie samymi
słodyczami człowiek żyje, choć przyznam, że bez nich życie byłoby nieco trudniejsze. Dzisiaj mam dla Was propozycję muffin wytrawnych z
mozzarellą i
salami, na które przepis znalazłam przeszukując internet na Kuchni Lidla . Wyszły pyszne!

Składniki:- 200 g
mąki- dwie łyżeczki
proszku do pieczenia- pół łyżeczki
oregano- pół łyżeczki
bazylii-
sól- 2
jajka- pół szklanki
mleka- pół szklanki
oleju- 100 g
salami- 1/3
papryki- 1
mozzarella- 6
pomidorki koktajloweSkładniki suche i mokre mieszamy w osobnych miskach, następnie przelewamy mokre do suchych i łączymy, mieszając już nie robotem a łyżką. Do przygotowanej masy dodajemy pokrojone w paseczki
salami, 2/3 startej na większych oczkach
mozzarelli i drobno pokrojoną
paprykę. Na koniec przekładamy ciasto do foremek wyłożonych papilotkami, posypujemy resztą
mozzarelli, na wierzchu układamy po dwie ćwiartki
pomidorków koktajlowych i pieczemy przez 25 minut w temp. 180 stopni C.

